Verbouwing en uitbreiding woning te Almelo

Ons eigen verbouwde huis mag niet ontbreken bij de gerealiseerde projecten. De destijds gedateerde woning uit de jaren ’70 is grondig gerenoveerd, geïsoleerd en verduurzaamd. Waarbij de moderne aanbouw in het oog springt.

De bestaande garage is uitgebreid met een overkapping en kantoor-/ spreekruimte. De aanbouw zorgt voor rust en privacy in de achtertuin die gelegen is naast een drukke doorgaande ontsluitingsweg van de wijk Schelfhorst.

Er is bewust gekozen voor een contrast met de bestaande woning zodat er een duidelijk verschil is tussen wonen en werken (beroep aan huis). De wit geverfde gevel met zwarte plint en de dakrand die doorloopt in de gevel zorgen voor mooi lijnenspel van de aanbouw. De houten geveldelen en schoorsteen zorgen er voor dat de gevel in balans blijft betreft lengte en hoogte met de woning.

Opdrachtgever: Particulier

    • Ontwerpen: Lesker bouwkundig tekenburo
    • Voorbereiden: Lesker bouwkundig tekenburo
    • Begeleiden: zelfbouw