1520 moderne woonvilla Almelo Noordoost linksvoor

 

Deze moderne villa wordt gebouwd in Almelo, tegenover de kerk van Mariaparochie. De kavel is gelegen aan de rand van het nieuwbouwplan Almelo Noordoost. De villa wordt gebouwd voor mensen die gaan wonen en werken in hetzelfde pand. Daarnaast is de woning levensloopbestendig ontworpen. Wonen, slapen en werken gebeurt allemaal op de begane grond.

Bij dit project hebben Archimees en Lesker bouwkundig tekenburo wederom intensief samengewerkt. Rob Mees ten Oever van Archimees heeft gezorgd voor dit moderne ontwerp. Mathijs Lesker van Lesker bouwkundig tekenburo heeft gezorgd voor de bouwkundige uitwerking en begeleiding tot aan gunning.

De woonkamer en het kantoor profiteren door hun ligging en hun glazen gevel het beste van het uitzicht. Hier is uitzicht op het Twentse landschap en de beek Markgraven. De vertrekken grenzend aan de buren hebben een meer gesloten karakter. Gebruikte materialen in de gevels zijn hoofdzakelijk wit stucwerk, donker metselwerk en glas.

Uit een onderhandse aanbesteding, waarbij de familie zelf heeft gekozen voor 4 aannemers is Aannemersbedrijf J. Ter Horst gekozen als bouwer van deze woning. De bouw zal starten begin 2016.