Deze verbouwing van een jaren ’70 bungalow is groots verbouwd en verduurzaamd. De geschakelde bungalows in de wijk Bolhaar in Enschede vormen samen een fraai rijtje met experimentele woningbouw. Daarvan wilden we, architectenbureau Archimees en de opdrachtgever het karakter aan de buitenzijde niet aantasten.

De bungalow bestaat uit een hoofddeel, dat schuin oploopt en een laag, rechthoekig deel. Het hoofddeel is opgedeeld in split-level ruimtes. Aan de achterzijde de keuken, aan de voorzijde de wat dieper gelegen woonkamer en erboven een slaapkamer met badkamer. Van binnen zijn alle dichte gevels geïsoleerd en voorzien van stucwerk. Daarnaast is er een nieuw geisoleerd dak aangebracht. De nieuwe inrichting oogt fris maar de karakteristieke ruimtelijke uitstraling is gebleven.

Opdrachtgever: Particulier

    • Ontwerpen: Archimees
    • Voorbereiden: Lesker bouwkundig tekenburo