Particulier

Nieuwbouw vrijstaande stadsvilla Indië-terrein te Almelo

Deze vrijstaande stadsvilla staat op het Indië-terrein in Almelo. Het is een stoere woning met een knipoog naar het industriële verleden van de locatie, waar nog oude fabriekspanden van textielfabriek Ten Cate staan.

Project kenmerken

Deze woning is gebouwd op een afgeschuinde kavel met vrij uitzicht op de Burgemeester Schneiderssingel. De vorm van de kavel gaf aanleiding om de woning ook met een (min of meer) driehoekige plattegrond te ontwerpen, om zoveel mogelijk oppervlak voor de tuin over te houden.

De gevels van metselwerk hebben grote openingen in een verspringend ritme, waar ramen en dichte vlakken van hout elkaar afwisselen. In de noordgevel heeft het glas de overhand, in de westgevel (met de entree) het hout. Door deze aanpak krijgt een relatief gesloten gevel toch een vriendelijke uitstraling. Op het dak van de eerste verdieping zie je het gebruik van de houten planken terug in de dakopbouw, die toegang biedt tot het dakterras.

Het ontwerp van deze stadsvilla is in samenwerking met architectenbureau Archimees tot stand gekomen. Aannemersbedrijf J. Ter Horst uit Almelo heeft de villa gebouwd.

Opdrachtgever: Particulier
- Ontwerpen: Archimees en Lesker bouwkundig tekenburo
- Voorbereiden: Archimees en Lesker bouwkundig tekenburo
- Begeleiden: aannemersbedrijf J. Ter Horst

Stadsvilla Indië-terrein

Gallerij

Stadsvilla Indië-terrein
Chat openen
1
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Hallo!
Kunnen wij u helpen?