Onderhanden werk

Op deze pagina worden projecten getoond waar Lesker bouwkundig tekenburo momenteel aan werkt. Niet al ons onderhanden werk kan worden gepubliceerd. Wilt u weten welke projecten nog meer worden uitgevoerd? Neem contact met ons op.

Onderhanden werk Lesker bouwkundig tekenburo:

Voor een jong stel zijn Lesker bouwkundig tekenburo en architectenbureau Archimees gestart met het ontwerp van een woonhuis. Een bijzonder project, want een bestaand bijeenkomstgebouw-/winkel wordt getransformeerd naar een woning.

Dit project wordt mogelijk gemaakt binnen een rood-voor-rood-regeling.

Het bestaande gebouw ligt in het Twentse landschap, door nog meer glas te plaatsen dan aanwezig in het bestaande gebouw kunnen de toekomstige bewoners meer genieten van het buitengebied.

De entree en de dakkappel worden toegevoegd aan het bestaandde gebouw. Deze krijgen een moderne en strakke uitvoering.

In Harbrinkhoek wordt eind 2017 gestart met de bouw van een vrijstaande woning in jaren ’30 stijl met een moderne twist. Grote overstekken, een statige entree accenten en een kamer en suite doen denken aan deze ontwerpstijl.

Met de erker gericht op het platteland krijgt de woonkamer een mooi uitzicht. De vensterbanken zijn diep, waardoor de erker als zitmeubel kan worden gebruikt. Richting de naast gelegen buren zijn de gevels minder open, dus minder glas in de langs gevels. Aan de achtergevel zorgen een overkapping en openslaande deuren er voor dat er optimaal genoten kan worden van de tuin.

Het ontwerp en de bouwkundige uitwerking is uitgevoerd door Lesker bouwkundig tekenburo, constructeur is IBZ uit Nijverdal. Aannemer van deze woning is Bouwbedrijf Ter Haar uit Reutum. Vorige maand is de bouwvergunning verleend door de gemeente Tubbergen. Hieronder een impressie van de woning.

jaren '30 woning te Harbrinkhoek

Deze moderne villa wordt gebouwd in Almelo, tegenover de kerk van Mariaparochie. De kavel is gelegen aan de rand van het nieuwbouwplan Almelo Noordoost. De villa wordt gebouwd voor mensen die gaan wonen en werken in hetzelfde pand. Daarnaast is de woning levensloopbestendig ontworpen. Wonen, slapen en werken gebeurt allemaal op de begane grond.

Bij dit project hebben Archimees en Lesker bouwkundig tekenburo wederom intensief samengewerkt. Rob Mees ten Oever van Archimees heeft gezorgd voor dit moderne ontwerp. Mathijs Lesker van Lesker bouwkundig tekenburo heeft gezorgd voor de bouwkundige uitwerking en begeleiding tot aan gunning.

De woonkamer en het kantoor profiteren door hun ligging en hun glazen gevel het beste van het uitzicht. Hier is uitzicht op het Twentse landschap en de beek Markgraven. De vertrekken grenzend aan de buren hebben een meer gesloten karakter. Gebruikte materialen in de gevels zijn hoofdzakelijk wit stucwerk, donker metselwerk en glas.

Uit een onderhandse aanbesteding, waarbij de familie zelf heeft gekozen voor 4 aannemers is Aannemersbedrijf J. Ter Horst gekozen als bouwer van deze woning. De bouw zal starten begin 2016.

Op het Indië-terrein te Almelo heeft Lesker bouwkundig tekenburo in samenwerking met architectenbureau Archimees een eigentijdse, op maat gemaakte stadsvilla ontworpen.

De woning heeft een stoer karakter door zijn vorm, materiaalgebruik en kleurstellingen. Daarnaast heeft Rob Mees ten Over rekening gehouden met het industriële verleden van de locatie, waar nog oude textielfabriekspanden van Ten Cate staan.

De woning wordt gebouwd op een afgeschuinde hoekkavel en heeft vrij uitzicht op het noordoosten en gedeeltelijk het westen. Om goed gebruik te maken van de kavelgrootte, volgt de plattegrond van de woning de perceelgrenzen. Het ontwerp voor de indeling van het huis is ontstaan uit de wens om maximaal van het uitzicht richting het noorden te genieten en weinig inkijk te ondervinden van de straatzijde, waar de entree is.

De gevels van metselwerk hebben grote kozijnen en grote houtvullingen van Western Red Cedar in een verspringend ritme. Op het dak van de eerste verdieping zie je het gebruik van de houten planken terug in de dakopbouw, die toegang biedt tot het dakterras.

Na het schetsontwerp en het voorlopig ontwerp is de verdere uitwerking hoofdzakelijk uitgevoerd door Lesker bouwkundig tekenburo. Tijdens de contract- en gunningsfase in aannemersbedrijf J. Ter Horst uit Almelo naar voren gekomen als de meest geschikte bouwer van deze woning. De bouw loopt voorspoedig, de aannemer loopt op schema en het eindresultaat wordt onder andere door 3D ontwerpen en visualiseren, zoals verwacht.

(meer…)