Gerealiseerde projecten

Op deze pagina worden de gerealiseerde projecten getoond waar Lesker bouwkundig tekenburo aan heeft gewerkt. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Gerealiseerd werk door Lesker bouwkundig tekenburo:

Op bedrijventrein De Elsmoat te Enter heeft Lesker bouwkundig tekenburo voor Oude Wesselink tuinmeubelen het nieuwe bedrijfspand ontworpen.  Het pand bestaat uit 3 bouwlagen waar ruimte is voor opslag en verkoop van tuinmeubelen. De showroom is gesitueerd op de begane grond en 1e verdieping. Het gehele pand heeft een bruto vloeroppervlakte van ±7800m².

Oude Wesselink tuinmeubelen is gepositioneerd op een zogenaamde zichtlocatie, aan de rand van het bedrijventerrein. Het pand heeft 2 representatieve gevels omdat 2 zijden gelegen zijn aan de openbare weg. De kleur groen van Oude Wesselink tuinmeubelen komt terug in het ontwerp.

Het bedrijventerrein De Elsmoat is gelegen langs de snelweg A1. Op dit terrein komt in totaal 24 hectare (netto)bedrijfsterrein beschikbaar. De Elsmoat is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden. De kavelindeling is flexibel, de kavelgrenzen zijn aan te passen zodat de door u gewenste grootte van de kavel ontstaat.

 

(meer…)

Aan de Almeloseweg 113 te Harbrinkhoek is Bistro Kampkuiper gelegen. Een prachtige locatie voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, bruiloften of een heerlijk een avondje dineren. Lesker bouwkundig tekenburo heeft een passende uitbreiding aan de bestaande horecagelegenheid ontworpen.

Het bestaande pand van Kampkuiper is gebouwd in een u-vorm, een koetshuis. Omdat de hoeve als hoofdgebouw een op zich zelf staand gebouw is, zou elke uitbreiding in dezelfde stijl afbreuk doen aan het huidige pand en zijn vorm.

Daarom is gekozen voor uitbreiding in een andere stijl als het bestaande gebouw. De aanbouw heeft streekeigen kenmerken van een oude Twentse boerderij met een moderne afwerking en sfeer. De eiken gebinten met daarnaast het vele glas en het metalen dak zorgen voor het nieuwe passende beeld bij het bestaande gebouw en omgeving.

(meer…)

Aan de Mooie Vrouwenweg te Almelo, ingesloten in het plangebied Almelo Noordoost, is deze mantelzorgwoning gebouwd. De woning bestaat uit een woongedeelte en een ruimte voor technische installaties. De warmtepomp zorgt samen met de zonnepanelen voor een energiezuinige duurzame mantelzorgwoning.

De mantelzorgwoning heeft de vorm van een schuur waarbij de gevels bestaan uit metalen gevelpanelen met potdekselprofiel. Het dak bestaat uit een gegolfde beplating. Het ontwerp is dusdanig opgesteld dat het ondergeschikt is aan de bestaande woning en past binnen de locatie van stadsboerderij Erve Van Marle en zijn omgeving.

(meer…)

Dit kantoorpand is gerealiseerd in het centrum van Vriezenveen voor Notariskantoor Hof. Onze opdrachtgever wenste een representatief, modern, duurzaam en transparant kantoorpand en dat is het geworden door het ontwerp van architect Rob Mees ten Oever.

De entree van het pand bevindt zich in het midden van de voorgevel, de entreehal loopt dwars door het gebouw. Aan de rechterkant liggen de wachtruimte, met zicht op het Manitobaplein, toiletten, een spreekkamer en de akte-passeerkamer, met zicht op de achtertuin. In de vleugel links van de entree zijn werkplekken, een archiefruimte, pantry en printfaciliteiten geplaatst. Een balie is bewust niet toegepast; dat zou de sfeer van de ontvangsthal bederven. Klanten die binnenkomen gaan niet onopgemerkt aan de medewerkers voorbij en krijgen een warm welkom die past bij notariskantoor Hof.

(meer…)