Nieuwsarchief

Oude berichten van Lesker bouwkundig tekenburo:

Zwembad Sportpark Almelo heeft een nieuwe entreehal gekregen. De hal is groter, overzichtelijker en huiselijker dan de oude entreehal.

Het ontwerp is gemaakt door Rob Mees ten Oever van Archimees in opdracht van Lesker bouwkundig tekenburo. In samenwerking is het ontwerp 3D gevisualiseerd en zijn vervolgens de tekeningen gemaakt om de omgevingsvergunningen aan te vragen om vervolgens te mogen bouwen en het gebouw brandveilig te kunnen gebruiken.

Voor bezoekers is er een wachtruimte bijgekomen en het zwembad heeft nieuwe entreepoortjes gekregen. In hetontwerp zijn de al aanwezige ronde vormen van het bestaande pand versterkt en doorgezet in de routing en de meubels.
Speerpunten waren het verbeteren van de routing, het toevoegen van een goede wachtruimte voor ouders met kinderen op zwemles, een kleinere en beter zichtbare balie en het vervangen van de snackbalie door automaten.
Als bezoekers nu zwembad Sportpark Almelo binnenkomen, zien ze meteen de uitnodigende open balie, van waaruit de hele entree te overzien is. Er zijn verschillende zirtplaatsen en werkplekken voor wachtende ouders, opa’s en oma’s. Ook de automaten zijn netjes weggewerkt in een meubel. Ronde lijnen en vormen bepalen de ruimte.
In samenwerking met Archimees, in opdracht van Aannemersbedrijf J. ter Horst B.V.

In de wijk Dalmeden te Hengelo wordt volgend jaar deze vrijstaande, moderne villa gebouwd. De opdrachtgevers wensen een eigenzinnige woning met veel glas en uitzicht naar de achterzijde, die aan het open veld grenst. Het ontwerp is gemaakt door Rob Mees ten Oever van Archimees, Mathijs Lesker van Lesker bouwkundig tekenburo zorgt voor de bouwkundige uitwerking. 

De woning bestaat uit een middendeel met kap en twee zijvleugels. Door de woning zo breed mogelijk op te zetten, wordt de diepte beperkt en blijft er meer ruimte voor de tuin over, zodat er veel privacy is. In het middendeel, waarvan de kap en de zijgevels met dakpannen worden bedekt, komt het woon- en logeergedeelte. De woonkamer is extra hoog en krijgt een entresol voor hobby activiteiten. Aan de voorzijde op de eerste etage zijn de logeerkamer en een badkamer gesitueerd.
De woning wordt zeer duurzaam betreft energiegebruik. De woning wordt onder andere voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, tripel glas, hoogwaardige isolatie en lage temperatuur verwarming.
Voor meer informatie over wonen en kavels in Dalmeden kijk op http://www.wonenindalmeden.nl/. Meer informatie over Rob Mees ten Oever is hier te zien.

De 26e editie van HUIS vindt op 3, 4 en 5 oktobert 2014 plaats in de Go Planet Expo Hall in Enschede. De consumentgerichte bouw- en woonbeurs vond vroeger plaats in het Expo Center Hengelo. Lesker bouwkundig tekenburo is op deze beurs aanwezig.

Al 26 jaar biedt Beurs HUIS u alle informatie over het kopen, huren en (ver)bouwen van een huis. Dat is dit jaar niet anders. Ook zijn er specialisten aanwezig op het gebied van tuin en interieur. Van tuinontwerp en bestrating tot mooie tuinmeubelen en van interieurbouwer en binnenhuisarchitect tot leuke woonaccessoires. Ook daarvoor gaat u naar Beurs HUIS!

Nieuwbouwplannen

Beurs HUIS is dé plek waar nieuwe bouwprojecten en kavels in de vrije sector gepresenteerd worden. Zo is bijvoorbeeld de gemeente Borne aanwezig met diverse nieuwbouwplannen. Ook kunt u kennismaken met diverse gerenommeerde bouwbedrijven, architecten en bouwadviesbureaus.

Verbouwen of renoveren?

Op het gebied van badkamers, keukens, verwarming, vloeren, etc. is het aanbod divers. Ook vindt u er advies over energiebesparing, vergunningen en onderhoud. Kortom; Beurs HUIS biedt alle informatie onder één dak!

Wil je deze beurs graag bezoeken? Vraag via deze link gratis kaarten aan bij Lesker bouwkundig tekenburo aan ter waarde van 6 euro per stuk!

Aan de Boddenkamplaan te Enschede wordt binnenkort gestart met de bouw van de stadsvilla voor de familie Baykir. Lesker bouwkundig tekenburo en Archimees hebben gezorgd voor het ontwerp van de woning.

Het constructief rekenwerk is gemaakt door Robert Heino van ingenieursbureau Heino te Haaksbergen.

Aannemersbedrijf Scholte op Reimer B.V. uit Albergen bouwt de woning, de bouwbegeleiding is in handen van USHI Kenniscentrum Bouwen. Door gebruik te maken van bewegende beelden en virtual reality weet de familie Baykir hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien.

Heeft u vragen over het ontwerp, onze werkzaamheden of heeft u andere bouwgerelateerde vragen? Neem contact op met Mathijs Lesker van Lesker bouwkundig tekenburo of met Rob Mees ten Oever van Archimees.

De verbouwing en uitbreiding van het dorpshuis De Gaarf te Langeveen is bijna gereed. In het dorpshuis is plaats voor kunst, cultuur, educatie, kinderopvang en sport. 

 

De verbouwing heeft betrekking gehad op meerdere delen van het gebouw. De peuterspeelzaal is groter geworden, de gymzaal is gerenoveerd en heeft een nieuwe berging gekregen voor materialen. Als laatste zijn de vergaderruimtes uitgebreid en aangepast zodat er twee multifunctionele ruimtes zijn ontstaan

Installatietechnisch is er ook veel veranderd. Verouderde CV-ketels zijn vervangen, er is op meerdere plaatsen vloerverwarming aangelegd en er zijn zonnepanelen geplaats op het dak.

Waarom je voor nieuw- of verbouwplannen van je woonhuis of ander gebouw eerst een bouwkundig ontwerper of architect inschakelt, in plaats van direct naar een aannemer te stappen?

De particulier en zijn bouwwens, mijn ervaring.

Ik heb afgelopen jaren meerdere keren meegemaakt dat bij of nieuwbouwplannen particulieren in eerste instantie naar een aannemer stappen. “Ik wil mijn huis (ver)bouwen. Kan je een offerte maken om mijn wensen te realiseren”.

Uiteraard kan een aannemer dat, maar is dat in het belang van de opdrachtgever in zo’n vroeg stadium naar een aannemer te stappen? Ik denk van niet. Deze vraag, soms gesteld aan meerdere aannemers tegelijk,  zonder tekening of planbeschrijving zorgt in veel gevallen niet voor het gewenste resultaat voor de particuliere opdrachtgever. Ik zal uitleggen waarom.

Om dit goed uit te leggen is het van belang allereerst het bouwproces op te delen in fases. Deze is voor bijna alle bouwprojecten hetzelfde. Voor u als particuliere opdrachtgever geldt vaak de opdeling in de volgende fases: de voorfase, het ontwerp- en bouwproces en de nazorg.


1. De voorfase:

a. oriëntatie
b. Alleen bouwen of met anderen?
c. De keuze voor een bouwkundig ontwerper of architect

2. Het ontwerp- en bouwproces:

d. Bepaling van de werkzaamheden
e. Het verstrekken van de (deel)opdrachten
f. Afstemming wensen en randvoorwaarden
g. Het voorlopig ontwerp (VO)
h. Het definitief ontwerp (DO)
i. De bouwvoorbereiding
j. De keuze voor de aannemer
k. De uitvoering
l. De oplevering

3. De nazorg

m. onderhoud

Wat gaat er fout en wat is de oplossing?

De uiteindelijke uitvoering, het antwoord op de vraag: “Ik wil mijn huis (ver)bouwen, kan je een offerte maken om mijn wensen te realiseren”, komst pas bij “i”.  De punten a t/m h worden verzorgd door een bouwkundig ontwerper of architect. Aannemers zijn bouwers, geen bouwplanvoorbereiders en kunnen “a” tot en met “h” in veel gevallen niet verzorgen.

Bouwkundig ontwerpers of architecten kijken of uw plannen uitvoerbaar zijn. Bijvoorbeeld, kan het vergunningvrij gebouwd worden, past het plan binnen het bestemmingsplan, komt het overeen met de welstandsnota.

Na toetsing aan bovenstaande bepalingen kan er een bouwkundig ontwerp gemaakt worden, en als daarbij een vergunning nodig is, worden voorgelegd aan Welstand en het Bouwen Woningtoezicht van de desbetreffende gemeente. Dit doen we door middel van perspectieven en artist impressions. Een manier waardoor u, als niet-bouwkundige, ook inzicht krijgt in het uiteindelijke resultaat.

Uiteindelijk worden de perspectieven en artist impressions vertaald naar bouwkundige tekeningen, berekeningen en werkomschrijvingen zodat vergunningen kunnen worden verleend, potentiële bouwers vergelijkbare calculaties kunnen maken en u als opdrachtgever uiteindelijk uw wensen gebouwd ziet zoals van tevoren bedacht en besproken.

Het resultaat is een op maat gemaakt plan waarbij op basis van goede tekeningen en berekeningen de juiste aannemer met de juiste prijs en kwaliteit wordt gevonden.

Voor meer uitgebreidere informatie klik hier.

Op 16 november 2013 vindt de woonbeurs Tubbergen plaats in ‘t Oale Roadhoes te Tubbergen. Op deze beurs kunnen bezoekers zich breed oriënteren op de Tubbergse woningmarkt en alles met betrekking tot nieuwen verbouwprojecten.

Voor bezoekers is de beurs gratis te bezoeken. Lesker bouwkundig tekenburo is samen met architect Rob Mees ten Oever van Archimees deze dag aanwezig om uw vragen over het ontwerpen en (ver)bouwen van uw woonhuis of schuur te beantwoorden.

Een huis, schuur, kantoor of garage ontwerpen en vervolgens laten bouwen is voor veel mensen een nietalledaags proces. Lesker bouwkundig tekenburo kan, eventueel samen met een architect, uw wensenomzetten in een concreet ontwerp, de voorbereiding en begeleiding om uw bouwwens te realiseren. We werken 3D, hierdoor weet u hoe het gebouw gaat worden.

Heeft u vragen over het ontwerpen en bouwen van uw woonhuis of schuur? Kom 16 november langs bijde stand van Lesker bouwkundig tekenburo.

 

Voor de bouw van een woonhuis aan De Boddenkamplaan te Enschede is onlangs de bouwvergunning verleend. Archimees heeft in opdracht van Lesker bouwkundige tekenburo deze stadsvilla ontworpen voor de familie Baykir.  

Op dit moment wordt de aanbesteding begeleid door USHI Kenniscentrum Bouwen.

De opdrachtgever gaf de Rob Mees ten Over van Archimees een simpele taak: ontwerp voor mij een mooi huis waar ik ook nog prima kan wonen als ik oud ben en waar ik zoveel mogelijk kan genieten van het uitzicht op het park.
De woning oogt stoer en fris tussen de buren met overwegend donkere bakstenen gevels. Oud worden kun je hier zeker, de luie rechte trappen zijn voorbereid op de plaatsing van een rolstoel traplift. En het uitzicht op het park is gegarandeerd door de ligging van de belangrijkste ruimtes van het huis (waaronder de woonkamer en de werkruimte) aan de voorzijde, waar veel glas is.

Door gebruik te maken van bewegende beelden en virtual reality hebben Archimees en Lesker bouwkundig tekenburo in een vroeg stadium de familie laten zien hoe de woning er uit gaat zien. Vervolgens is de bouwkundige uitwerking uitgevoerd door Lesker boukundig tekenburo. Als construteur voor het project is Robert Heino van Ingenieursbureau Heino ingeschakeld.