Uitbreiding van een bedrijfshal te Almelo
Nieuwbouw van een kantoorpand voor notariskantoor Hof te Vriezenveen

Nieuwbouw villa op het Indië terrein te Almelo loopt op schema

Op het Indië-terrein te Almelo heeft Lesker bouwkundig tekenburo in samenwerking met architectenbureau Archimees een eigentijdse, op maat gemaakte stadsvilla ontworpen.

De woning heeft een stoer karakter door zijn vorm, materiaalgebruik en kleurstellingen. Daarnaast heeft Rob Mees ten Over rekening gehouden met het industriële verleden van de locatie, waar nog oude textielfabriekspanden van Ten Cate staan.

De woning wordt gebouwd op een afgeschuinde hoekkavel en heeft vrij uitzicht op het noordoosten en gedeeltelijk het westen. Om goed gebruik te maken van de kavelgrootte, volgt de plattegrond van de woning de perceelgrenzen. Het ontwerp voor de indeling van het huis is ontstaan uit de wens om maximaal van het uitzicht richting het noorden te genieten en weinig inkijk te ondervinden van de straatzijde, waar de entree is.

De gevels van metselwerk hebben grote kozijnen en grote houtvullingen van Western Red Cedar in een verspringend ritme. Op het dak van de eerste verdieping zie je het gebruik van de houten planken terug in de dakopbouw, die toegang biedt tot het dakterras.

Na het schetsontwerp en het voorlopig ontwerp is de verdere uitwerking hoofdzakelijk uitgevoerd door Lesker bouwkundig tekenburo. Tijdens de contract- en gunningsfase in aannemersbedrijf J. Ter Horst uit Almelo naar voren gekomen als de meest geschikte bouwer van deze woning. De bouw loopt voorspoedig, de aannemer loopt op schema en het eindresultaat wordt onder andere door 3D ontwerpen en visualiseren, zoals verwacht.

Op het Indië terrein Almelo zijn nog kavels te koop om je eigen vrijstaande woning te laten ontwerpen en bouwen! Aan de groene noordrand (ter plaatse van de Vissedijk) van het Indië terrein zijn vijf bouwkavels aangewezen voor particulier opdrachtgeverschap. Voor meer informatie betreft dit ontwerp, de kavel of de bouwlocatie? Neem snel contact op met Rob Mees ten Oever via info@archimees.nl of Mathijs Lesker.