Nieuwbouw van een kantoorpand voor notariskantoor Hof te Vriezenveen

Dit kantoorpand is gerealiseerd in het centrum van Vriezenveen voor Notariskantoor Hof. Onze opdrachtgever wenste een representatief, modern, duurzaam en transparant kantoorpand en dat is het geworden door het ontwerp van architect Rob Mees ten Oever.

De entree van het pand bevindt zich in het midden van de voorgevel, de entreehal loopt dwars door het gebouw. Aan de rechterkant liggen de wachtruimte, met zicht op het Manitobaplein, toiletten, een spreekkamer en de akte-passeerkamer, met zicht op de achtertuin. In de vleugel links van de entree zijn werkplekken, een archiefruimte, pantry en printfaciliteiten geplaatst. Een balie is bewust niet toegepast; dat zou de sfeer van de ontvangsthal bederven. Klanten die binnenkomen gaan niet onopgemerkt aan de medewerkers voorbij en krijgen een warm welkom die past bij notariskantoor Hof.

Via de stalen trap met houten treden komt men op de eerste verdieping van het kantoorpand, waar rechts van de centrale hal een vleugel gevuld is met een kantine, toiletten, installaties, werkruimte en archief. Het linkerdeel op de eerste etage heeft open werkplekken, gescheiden van het centrale deel door een wand van alleen hardglazen wanden.

Gebruikte materialen aan de buitenzijde zijn wit stucwerk, glas, hout en zink, wat leidt tot een rustige maar spannende combinatie. Afgezien van het zink, zijn deze materialen ook in het interieur gebruikt.